שירות תא לחיים גאה להציג בפניכם את אנשי המדע המהווים את עוצמתו ויוקרתו המדעית של השירות. הצוות המדעי של השירות מוכר ומוערך בארץ ובעולם בתחומי תאי הגזע והמיילדות.
פרופ' ג'ואן קורצברג היא מדענית בעלת שם עולמי להמטולוגיה/אונקולוגיה של ילדים, להשתלות תאים מדם טבורי ומח עצם בילדים. בשני העשורים האחרונים ייסדה פרופ' קורצברג תוכנית השתלות בילדים בעלת מוניטין בין-לאומיים באוניברסיטת דיוק (Duke), לטיפול בילדים הסובלים מסרטן, ממחלות דם, מכשלים חיסוניים, ממחלות מסוג המוגלובינופתיה וממחלות מטבוליות תורשתיות. בשנת 2010 ייסדה פרופ' קורצברג באוניברסיטת דיוק את תוכנית התרפיה התאית. תוכנית זו שמה דגש על מחקרים תרגומיים רפואיים, החל בשלב הניסויים במעבדה וכלה בטיפול בחולה, תוך התמקדות בהבאת טיפולים תאיים מתחום הרפואה הרגנרטיבית אל הקליניקה. עם תחומי המחקר העדכניים בתוכנית זו ניתן למנות שימוש בדם טבורי ממקור אוטולוגי (עצמי) בילדים הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי, פגיעות מוחיות ושיתוק מוחין בפגים וכן מחקרים פרה-קליניים שבהם מיוצרים תאים דמויי אוליגודנדרוציטים מדם טבורי לטיפול בחולים הסובלים מפגיעות מוחיות נרכשות וגנטיות.
בשנת 1998 הקימה פרופ' קורצברג באוניברסיטת דיוק את אחד מבנקי הדם הטבורי הגדולים בעולם שהם מתורמים שאינם קרובי משפחה. כיום מאוחסנות בבנק יותר מ-40,000 מנות ובעשור החולף הוא סיפק מנות דם טבורי ליותר מ-2,200 חולים שעברו השתלות מתורם שאינו קרוב משפחה.
פרופ' קורצברג פרסמה יותר מ-300 מאמרים ואין-ספור פרקים בספרים ומאמרי סקירה מדעיים. היא חברה באגודה האמריקנית להמטולוגיה, באיגוד האמריקני להשתלות מח עצם ותאי דם, באגודה האמריקנית להמטולוגיה/אונקולוגיה של ילדים, באגודה הבין-לאומית לתרפיות תאיות, בקונצורטיום להשתלות מח עצם ותאי דם בילדים (PBMTC) ובארגונים נוספים. היא חברת ועד של הקרן להכרה בתרפיות תאיות, יושבת ראש הוועדה המייעצת בנושאי דם טבורי של התוכנית הלאומית לתרומות מח עצם ומשמשת חברה במועצה המייעצת להשתלות תאי גזע לשירותי הרווחה והבריאות. בשנת 2012 זכתה פרופ' קורצברג בפרס מפעל חיים מטעם PBMTC
פרופ' קורצברג והקשר הישראלי
בשנת 2009 צוותה של פרופ' קורצברג מאוניברסיטת דיוק הצליח להציל את חייה של ילדה ישראלית בת שש בשם עמית קדוש, אשר סבלה מלוקמיה חמורה ואשר לא נמצא לה תורם מח עצם על אף הקמפיין הנרחב שנערך למענה בארץ. חייה של הילדה ניצלו הודות להשתלת דם טבורי מתורם שאינו קרוב משפחה.
מספר ילדים ישראלים טופלו על ידי פרופ' קורצברג וצוותה. רבים מאותם ילדים סובלים משיתוק מוחין,* וטופלו באמצעות השתלות דם טבורי עצמי ובין אחים. הדם הטבורי של ילדים אלו נאסף, עובד ונשמר בהקפאה על ידי "תא לחיים".
פרופ' ראובן אור, לשעבר מנהל מחלקת השתלות מוח עצם בבי"ח הדסה עין כרם, המנהל הרפואי של שירות תא לחיים. פרופ ' ראובן אור , המטולוג בכיר, לשעבר מנהל מח השתלות מח עצם ואימונותרפיה של סרטן. חוקר ראשי במעבדה לביולוגיה חיסונית של הסרטן. פרופ' אור משמש כמנהל רפואי של בנק הדם הטבורי בהדסה – תא לחיים, מנהל מקצועי של בנק הדם הטבורי הציבורי של מד"א, ממייסדי בנק הרקמות בישראל והינו חבר באקדמיה לאלרגיה ואימונולוגיה בארה"ב, האגודה האמריקאית להמטולוגיה וחבר בוועדות להשתלות מח עצם באירופה. פרופ אור ערך מחקרים רבים והשתתף בפרוייקטים בינלאומיים כחוקר בתחום ההמטולוגיה והשתלות מח עצם. פרופ' אור עבר השתלמות בביה"ח לאימונולוגיה ורפואה נשימתית באוניברסיטת קולוראדו בארה"ב, הינו נציג של ביה"ס לרפואה של האוניברסיטה העברית בסנאט האוניברסיטה, חבר באקדמיה ופרופ' חבר בביה"ס לרפואה של האוניברסיטה העברית וחבר בוועדה לפיקוח נתונים- גמידה סל- טכנולוגיות ריפוי וחבר מועצת המנהלים נטקורד. פרופ אור זכה בפרסים רבים ביניהם אות המופת ברפואה מהאגודה הישראלית לרפואה ומשפט
מר שמחה סמואל, מנהל המעבדות להשתלות מוח עצם בהדסה עין כרם, בעל תואר שני במדעי הרפואה, מנהל מעבדת שירות תא לחיים. מר שמחה סמואל הינו עובד מעבדה בכיר בעל ניסיון מקצועי רב שנים בתחומי מעבדנות רפואית קלינית בבית חולים הדסה עין-כרם. הוא החל את עבודתו בשנת 1978 במחלקה להמטולוגיה כאחראי ליחידת הפלזמהפרזיס ואיסוף ושימור תאי מוח עצם. הוא שותף למספר רב של מחקרים קליניים ובסיסיים במסגרת המחלקה להשתלת מוח עצם. כיום משמש מר סמואל כאחראי המעבדה הקלינית ביחידה להשתלות מוח עצם. מר סמואל הינו בעל ניסיון רב שנים בטיפולים במוח עצם ותחת פיקוחו בוצעו הקפאות רבות של תאי גזע מדם טבורי בבית החולים הדסה עין כרם
ד"ר אלן חייקין, צוות מעבדת שירות תא לחיים. ד"ר חייקין בעלת ניסיון רב בעבודת מעבדה ובבנקאות דם. היא רכשה תואר שלישי במחלקה לביוכימיה רפואית באוניברסיטה העברית – בית ספר לרפואה הדסה עין כרם. נושא מחקרה היה אירועים חיוניים לפרוליפרציית תאי מאסט עקב שיפעולם על ידי פקטורי גידול. תוך כדי המחקר היא עסקה גם בהפקת תאי גזע ממוח עצם ובפעילות מעבדתית נלווית הקשורה לעבודה בתאי גזע. בין היתר עבדה כשנתיים בבנק הדם של בית החולים הדסה עין כרם.
אודליה כהן, צוות מעבדת שירות תא לחיים. אודליה כהן, בוגרת BS.c בביוטכנולוגיה ומדעי הסביבה של מכללת תל חי – גליל עליון. לימודי התואר התמקדו במסלול ביוטכנולוגיה רפואי. ברשותה תעודת עובדת מעבדה רפואית של משרד הבריאות. במשך שנתיים וחצי צברה נסיון רב בגידול ותיחזוק תאי גזע עובריים, במהלך עבודתה כטכנאית מעבדה תחת ניהולו של פרופ' ניסים בנבניסטי, ראש היחידה לתאי גזע, המחלקה לגנטיקה, האוניברסיטה העיברית. כמו כן תפקדה כאחראית חדר תרביות תאים ותמכה באופן שוטף בניסויים שונים ובחקר תאי גזע עובריים של צוות הסטודנטים במעבדה.
צרו קשר
מעוניינים שנציג שירות יחזור אליכם?
התקשרו 577 700 700 1
או מלאו פרטים: